Wij hebben (vaak) het antwoord.
De snelste route naar duidelijkheid.
Krijg hier je antwoorden.
De meeste antwoorden op voorraad.
Veelgestelde vragen
We hebben hier een lijst (FAQ) om enkele van de meestgestelde vragen te beantwoorden.
1. Huur
Tot 30m2 279 per maand
Tot 50m2 465 per maand
Tot 75m2 695 per maand
Tot 100m2 920 per maand
2. Wat betaal ik aan servicekosten?
De servicekosten bedragen 25 Euro.
3. Waarom betaal ik servicekosten?
De servicekosten hebben als functie verschillende uitgaven die verband houden met de levering van diensten en voorzieningen in een gebouw. Het idee achter servicekosten is om de lasten van deze voorzieningen te delen tussen alle huurders, waardoor het efficiënter en goedkoper wordt voor iedereen.
4. Wat zijn dingen die onder de servicekosten vallen?
- Gemeenschappelijke schoonmaak- en onderhoudsdiensten.
- Elektriciteit en gasverbruik in gemeenschappelijke ruimtes.
- Beveiliging en toegangscontrolesystemen.
- Gemeenschappelijke nutsvoorzieningen zoals water en riolering.
- Onderhoud en reparaties van gemeenschappelijke voorzieningen.
- Beheer- en administratiekosten voor het faciliteren van de servicekosten.
- Beheer en onderhoud van buitenruimtes.
- Wifi
5. Wat betaal ik aan borg?
2x het totale maandbedrag van de maandfactuur incl. BTW.
6. Wat betaal ik aan gas, water en licht?
Je betaalt 25 Euro per maand voor je aansluiting(en) en daarbuiten heb je een eigen meter voor het verbruik. Dit wordt dmv voorschotbetalingen maandelijks berekend en op de jaarafrekening verrekend.
7. Waarom betaal ik voor mijn aansluiting?
Je betaalt maandelijks voor nutsvoorzieningen zoals elektriciteit, gas en water. Maar waarom betaal je niet gewoon voor wat je gebruikt? Dit komt door twee soorten kosten:
- Netwerkkosten: Dit zijn de kosten voor de infrastructuur, zoals kabels en leidingen, die nodig zijn om deze diensten bij je te krijgen. Ze omvatten ook onderhoud en uitbreiding van deze infrastructuur, vergelijkbaar met het onderhouden van wegen.
- Transportkosten: Dit heeft betrekking op het vervoer van nutsvoorzieningen van waar ze worden geproduceerd naar jou. Denk aan elektriciteit van de centrale naar jou, of gas vanaf de opslagplaats. Deze kosten variëren op basis van de afstand en je verbruik, zoals de kosten van brandstof en tol op de weg.
Deze kosten delen wij weer met alle huurders waardoor je goedkoper uit bent dan dat je zelf een stroomaansluiting zou hebben.
8. Hoe bepaal ik de hoogte voor mijn maandelijks (stroom)verbruik?
Voorlopige aanslag gas, water en licht
De hoogte hiervan mag je zelf bepalen, dit wordt 1x per jaar verrekend. Echter wordt de 25 Euro van je aansluiting daarin verwerkt.
Iedereen heeft een eigen meter. Welke niet is geijkt, dit hebben wij gedaan omdat een geijkte meter 10x duurder is en wij dit anders aan iedereen zouden moeten berekenen wat ervoor zorgt dat de huur hoger zou uitvallen. Maar als je het belangrijk vind een geijkte meter geplaatst wilt hebben kan dit natuurlijk wel voor een meerprijs.
Nutsvoorzieningen zoals gas, water en elektriciteit worden meestal maandelijks of driemaandelijks gebruikt, maar de kosten kunnen variëren afhankelijk van het seizoen. In de winter is er bijvoorbeeld meer verwarming nodig, wat kan leiden tot hogere rekeningen. Door een voorlopige aanslag te betalen, wordt het jaarlijkse verbruik verdeeld over kleinere, regelmatige betalingen, waardoor het voor mensen en bedrijven gemakkelijker wordt om hun budget te beheren.
Vermenigvuldig je gemiddelde maandelijkse verbruik met de huidige energietarieven om je geschatte maandelijkse kosten te berekenen:
Geschatte maandelijkse kosten voor elektriciteit = (Gemiddeld maandelijks elektriciteitsverbruik) x (Elektriciteitstarief per kWh)
Geschatte maandelijkse kosten voor gas = (Gemiddeld maandelijks gasverbruik) x (Gas tarief per m³)
Met deze schatting kunnen wij je ook helpen, het is overigens altijd aan te passen obv je werkelijke verbruik.
9. Eenmalig sleutelgeld
Je betaalt éénmalig 25 Euro sleutelgeld. Dit wordt op de eerste factuur berekend.
10. Brandbluspakket
Desondanks dat er voldoende brandblusmiddelen in het pand zitten, verplichten wij alle huurders om een klein blussertje in hun ruimte te plaatsen, tevens een branddeken en wij leveren een rookmelder. Voor de rookmelder dien je zelf zorg te dragen dat wanneer de batterij (9v) leeg is dat deze wordt vervangen.
11. Hoe zit het met verzekeringen?
Huurders dienen zelf zorg te dragen voor verzekeringen. Echter stellen wij verplicht dat je een aansprakelijkheidsverzekering hebt. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering als je bedrijfsmatig huurt.
12. Zijn er nog extra mogelijkheden?
Ja je kan bijvoorbeeld tegen een meerprijs een eigen internetaansluiting, 400 volt aansluiting tot zelfs een eigen wateraansluiting bij ons aanvragen, meestal wordt dit obv kostprijs geregeld.